Vialanga LogoMama Langa Logo

Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel

December 14, 2021
Dorien Dijkstra

Gerelateerde blogs

Hoe de verkoop van Mama Langa kleinschalige boeren steunt in Ecuador

Lees meer..

Leer hoe jouw Mama Langa meel geproduceerd wordt

Lees meer..

Hoe de verkoop van Mama Langa kleinschalige boeren steunt in Ecuador

Lees meer..

Leer hoe jouw Mama Langa meel geproduceerd wordt

Lees meer..

Wat is de oorspronkelijke herkomst van Mama Langa meel?

Lees meer..
Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel. Omdat we alles van de grond af opbouwen, zowel in Ecuador als in Nederland, hebben we in eerste instantie een beperkte voorraad. Wees er dus snel bij, want op is op!

Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel

Hartelijk dank voor je interesse in Mama Langa meel en fijn dat je ons gevonden hebt. Misschien heb je meegedaan in de testgroep, of heb je erover gehoord van testers of van anderen, want we merken dat er al over gepraat wordt. Of misschien heb je het al ergens voorbij zien komen op de sociale media.

Tijdens onze testfase hebben we veel positieve reacties gekregen. Veel mensen vonden het leuk om iets nieuws te proberen, vooral als het ook nog eens zo gezond is. Maar vooral mensen met darmproblemen waren erg enthousiast, super blij dat ze iets hadden gevonden dat ze zorgeloos konden eten, dat een positieve invloed had op hun stoelgang en dat ze nog lekker vonden ook.

Mensen begonnen er ook volop mee te experimenteren. We hebben van een aantal testers heel lekkere recepten gekregen en we zijn natuurlijk ook zelf met het meel aan het bakken en koken geslagen. Op deze manier merkten we dat er met Mama Langa heel veel verschillende dingen gemaakt kunnen worden. Van bitterballen en pizza tot cakes en taartjes en van soepen en pasta tot kaas-uienbroodjes en yoghurtbrood.

Ook kwamen we er achter dat er uiteenlopende doelgroepen geïnteresseerd waren. Sporters of mensen die langere tijd niet kunnen eten zijn blij met de langzame energieafgifte waardoor je er lang op kunt teren. Mensen die wat gewicht kwijt willen zijn blij dat ze na het eten van Mama Langa (langdurig) geen behoefte meer hebben om te snaaien. En weer anderen zijn dolgelukkig dat ze eigenlijk ook weer eens een lekkere bitterbal kunnen eten zonder zich zorgen te maken over de gluten. En dan tenslotte blijkt het een uitkomst als binding in Marokkaanse Harira soep, omdat het niet na-dikt, zoals gewone bloem wel doet. Je kunt dan rustig een pan van 10 liter maken bijvoorbeeld voor tijdens de Ramadan, zonder telkens water bij te hoeven lengen, wat ten koste gaat van de smaak. Met Mama Langa is de dikte in één keer goed en blijft dan zo.

Omdat er meteen al veel vraag kwam naar het meel hebben we besloten om nu van start te gaan met de verkoop, hoewel de voorraad nog beperkt is. Er gaat een grote nieuwe zending komen zodat we aan alle vraag kunnen voldoen, maar we wachten nog even tot de wortels die nu in de grond zitten groot genoeg zijn, dus het zal nog even duren voor dat die hier zijn.

Voor de nabije toekomst zal de voorraad meer dan voldoende zijn. Er zijn inmiddels al 150 boeren die graag met ons willen samen werken. Stalin Armijos is hier al 2 jaar mee bezig. het is een kwestie van gedegen opbouwen. Hij levert de 'zaden' en helpt de boeren met zaaien en oogsten, hij sjouwt net zo hard mee met de zware volle zakken, en hij leert hen hoe ze in de tussentijd zo goed mogelijk voor de planten kunnen zorgen. Deze boeren willen allemaal graag met hem werken omdat hij transparant en recht door zee met ze is, en ze altijd eerlijke en goede adviezen geeft, of die nu leuk zijn of niet. Hij houdt zijn woord en ze kunnen op hem vertrouwen. Deze goede en betrouwbare naam verspreid zich snel en de boeren bellen nu dus hem. We proberen zoveel mogelijk boeren een kans te geven op een beter bestaan.

Alle Malanga die ze nu verbouwen wordt momenteel geëxporteerd naar onder meer Puerto Rico en Cuba, waarmee de boeren een gegarandeerde afzet hebben. De bedoeling is om straks eerst aan de vraag in Nederland te voldoen en verder in Europa. En de overige oogsten kunnen dan nog door naar andere landen. En de vraag lijkt groot te zijn. De groeitijd is 9 tot 12 maanden en er wordt nu gewerkt aan een zaai- en oogstplan, zodat er altijd verse Malanga klaar is. Ecuador ligt op de evenaar en dus kan er het hele jaar rond worden geteeld. Ondertussen wordt hier alles in gereedheid gebracht om grote hoeveelheden aan te kunnen.

Dus als je wilt bestellen doe het dan meteen, want we leveren zolang de voorraad strekt. Je kunt daarna al wel bestellen, maar je zult dan nog even moeten wachten op de nieuwe voorraad.  

Wil jij zeker zijn dat je als eerste Mama Langa meel ontvangt, bestel het dan nu via de website.

Als de voorraad op is, dan zullen we je hiervan uiteraard op de hoogte brengen en dan zal je bestelling vrijblijvend als reservering op de wachtlijst komen tot het weer leverbaar is.

This is some text inside of a div block.

Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel

Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel

door
Dorien Dijkstra
December 14, 2021

Met grote trots presenteren wij, voor het eerst in Europa, Mama Langa meel

Hartelijk dank voor je interesse in Mama Langa meel en fijn dat je ons gevonden hebt. Misschien heb je meegedaan in de testgroep, of heb je erover gehoord van testers of van anderen, want we merken dat er al over gepraat wordt. Of misschien heb je het al ergens voorbij zien komen op de sociale media.

Tijdens onze testfase hebben we veel positieve reacties gekregen. Veel mensen vonden het leuk om iets nieuws te proberen, vooral als het ook nog eens zo gezond is. Maar vooral mensen met darmproblemen waren erg enthousiast, super blij dat ze iets hadden gevonden dat ze zorgeloos konden eten, dat een positieve invloed had op hun stoelgang en dat ze nog lekker vonden ook.

Mensen begonnen er ook volop mee te experimenteren. We hebben van een aantal testers heel lekkere recepten gekregen en we zijn natuurlijk ook zelf met het meel aan het bakken en koken geslagen. Op deze manier merkten we dat er met Mama Langa heel veel verschillende dingen gemaakt kunnen worden. Van bitterballen en pizza tot cakes en taartjes en van soepen en pasta tot kaas-uienbroodjes en yoghurtbrood.

Ook kwamen we er achter dat er uiteenlopende doelgroepen geïnteresseerd waren. Sporters of mensen die langere tijd niet kunnen eten zijn blij met de langzame energieafgifte waardoor je er lang op kunt teren. Mensen die wat gewicht kwijt willen zijn blij dat ze na het eten van Mama Langa (langdurig) geen behoefte meer hebben om te snaaien. En weer anderen zijn dolgelukkig dat ze eigenlijk ook weer eens een lekkere bitterbal kunnen eten zonder zich zorgen te maken over de gluten. En dan tenslotte blijkt het een uitkomst als binding in Marokkaanse Harira soep, omdat het niet na-dikt, zoals gewone bloem wel doet. Je kunt dan rustig een pan van 10 liter maken bijvoorbeeld voor tijdens de Ramadan, zonder telkens water bij te hoeven lengen, wat ten koste gaat van de smaak. Met Mama Langa is de dikte in één keer goed en blijft dan zo.

Omdat er meteen al veel vraag kwam naar het meel hebben we besloten om nu van start te gaan met de verkoop, hoewel de voorraad nog beperkt is. Er gaat een grote nieuwe zending komen zodat we aan alle vraag kunnen voldoen, maar we wachten nog even tot de wortels die nu in de grond zitten groot genoeg zijn, dus het zal nog even duren voor dat die hier zijn.

Voor de nabije toekomst zal de voorraad meer dan voldoende zijn. Er zijn inmiddels al 150 boeren die graag met ons willen samen werken. Stalin Armijos is hier al 2 jaar mee bezig. het is een kwestie van gedegen opbouwen. Hij levert de 'zaden' en helpt de boeren met zaaien en oogsten, hij sjouwt net zo hard mee met de zware volle zakken, en hij leert hen hoe ze in de tussentijd zo goed mogelijk voor de planten kunnen zorgen. Deze boeren willen allemaal graag met hem werken omdat hij transparant en recht door zee met ze is, en ze altijd eerlijke en goede adviezen geeft, of die nu leuk zijn of niet. Hij houdt zijn woord en ze kunnen op hem vertrouwen. Deze goede en betrouwbare naam verspreid zich snel en de boeren bellen nu dus hem. We proberen zoveel mogelijk boeren een kans te geven op een beter bestaan.

Alle Malanga die ze nu verbouwen wordt momenteel geëxporteerd naar onder meer Puerto Rico en Cuba, waarmee de boeren een gegarandeerde afzet hebben. De bedoeling is om straks eerst aan de vraag in Nederland te voldoen en verder in Europa. En de overige oogsten kunnen dan nog door naar andere landen. En de vraag lijkt groot te zijn. De groeitijd is 9 tot 12 maanden en er wordt nu gewerkt aan een zaai- en oogstplan, zodat er altijd verse Malanga klaar is. Ecuador ligt op de evenaar en dus kan er het hele jaar rond worden geteeld. Ondertussen wordt hier alles in gereedheid gebracht om grote hoeveelheden aan te kunnen.

Dus als je wilt bestellen doe het dan meteen, want we leveren zolang de voorraad strekt. Je kunt daarna al wel bestellen, maar je zult dan nog even moeten wachten op de nieuwe voorraad.  

Wil jij zeker zijn dat je als eerste Mama Langa meel ontvangt, bestel het dan nu via de website.

Als de voorraad op is, dan zullen we je hiervan uiteraard op de hoogte brengen en dan zal je bestelling vrijblijvend als reservering op de wachtlijst komen tot het weer leverbaar is.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates, kortingscodes en meer! 
FB
InstaTwitterLI

Vialanga bvJachtlaan 7, 9301 KN Roden (Dr)
Nederland
+31 (0) 50 - 501 - 0250
info@mamalanga.nl

© Vialanga bv 2021