Maak nu eenvoudig glutenvrije kaas uienbroodjes
Deze glutenvrije kaas-uienbroodjes van Mama Langa meel zijn lekker met bijvoorbeeld een soep voor de lunch. Ze zijn vers en warm uit de oven het lekkerst. Natuurlijk kun je ze ook nog doorsnijden en beleggen, maar net uit de oven is dat eigenlijk niet nodig.
Dit worden ongeveer 18 kleine glutenvrije kaas uienbroodjes of 12 iets grotere, net wat je wilt.
Recept voor glutenvrije kaas uienbroodjes
Ingrediënten:
- 1 Middelgrote ui
- 200 gram jong belegen kaas om te raspen (of al geraspt)
- 200 gram Mama Langa meel
- 50 gram amandelmeel
- 4 gram zout
- 16 gram bakpoeder (1 zakje)
- 250 gram kwark
- 3 eieren
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 180 graden, 170 graden bij een hete luchtoven.
- De ui snipperen.
- De kaas raspen.
- Een beetje ui en kaas apart houden voor garnering.
- Meel en zout met een vork (of deeghaken) mengen.
- Bakpoeder door het meel mengen.
- Dan de kwark, eieren, ui en kaas toevoegen en met de vork (of deeghaken) goed roeren tot een dik beslag.
- In een muffinvorm of andere kleine bakjes doen.
- In de oven 25 minuten bakken op 180 graden, 170 graden bij hete luchtoven
- Dan even uit de oven halen, met water bestrijken, de rest van de kaas en ui erop leggen en terug in de oven zetten.
- Nog 5 minuten bakken op 180 graden, 170 graden bij hete lucht.
Tips:
Probeer het ook eens met stukjes half gedroogde tomaatjes er door, of stukjes bacon. De variaties zijn eindeloos voor deze lekkere hartige broodjes.
Naar een recept van Carla van der Geer.