Maak eenvoudig je eigen glutenvrije brownies
Iedereen wil genieten van heerlijke glutenvrije brownies op zijn tijd. Deze glutenvrije brownies zijn lekker als altijd en toch glutenvrij, dus voor iedereen zonder dat het opvalt.
Als je echt een feestje wilt, maak je er een glutenvrije taart van. Leg er dan bijvoorbeeld verse aardbeien op. Voor wat extra smaak aan de aardbeien kun je ze ook eerst in stukjes snijden en er een klein beetje poedersuiker door roeren alvorens ze op de glutenvrije taart te leggen. Even marineren in aardbeienlikeur is ook lekker. Je moet de glutenvrije taart dan natuurlijk wel meteen opeten, want de aardbeien houden dan minder lang dan vers en onbewerkt.
Recept voor glutenvrije brownies
Ingrediënten:
- 200 gram goede pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 50 gram roomboter
- 4 eieren
- 200 gram lichtbruine (of donkerbruine) basterdsuiker (gebruik je minder bittere chocolade, gebruik hier dan minder suiker)
- 2 eetlepels cacao poeder
- 50 gram Mama Langa meel
- 1 theelepel bakpoeder (3 gram)
- 2 eetlepels karnemelk
Eventueel ter garnering:
- verse aardbeien
- 100 gram chocola
- 25 gram boter
- evt poedersuiker
Bereiding:
- Verwarmde oven voor op 180 graden, 170 graden bij hete lucht oven.
- Bekleed een kleine springvorm met bakpapier of vet hem in.
- Smelt de chocolade samen met de roomboter Au-bain-Marie.
- Splits de eieren.
- Klop de dooiers van de eieren samen met 100 gram suiker een minuut of 5.
- Roer het Mama Langa meel, het cacao poeder, het bakpoeder en 2 eetlepels karnemelk door het eidooier-suikermengsel
- Schep het chocolademengsel erdoor
- Klop de eiwitten in een andere vetvrije kom met de andere 100 gram suiker goed stijf (dit duurt soms best lang dus kun je een keukenmachine kun je ook al eerder aanzetten)
- Meng de eiwitten goed door het chocolademengsel
- Spatel het beslag in een vorm
- Bak de brownies in circa 40 minuten bij 180 graden (170 hete lucht) gaar in de oven.
- Laat de brownies afkoelen.
- De brownies in puntjes of carré's snijden en lekker smikkelen.
- Niet alles in één keer opeten, want afgekoeld en opgesteven is ie ook lekker.
Tip:
Je kunt ook halve hoeveelheden nemen voor een kleiner taartje.
Wil je zoals op de foto ook nog extra chocolade erover drizzelen, smelt dan iets meer boter en chocolade au bain-marie smelten (verhouding 1 op 4, dus bijvoorbeeld 100 gram chocola op 25 gram boter).
Na afkoelen een beetje poedersuiker erover strooien om je taart feestelijk af te maken.