Geniet samen van deze glutenvrije ragout met Mama Langa meel
Deze glutenvrije ragout kun je in ragoutbakjes serveren, lekker op een broodje doen, of iets dunner als pastasaus gebruiken.
Mama Langa meel is een heel goed bindmiddel met allerlei toepassingen voor in de keuken, zoals soep, jus en sauzen. Met de hartige smaak is het ook heel geschikt om een lekkere ragout mee te maken.
Recept voor glutenvrije ragout
Ingrediënten:
- 50 gram Mama Langa meel
- 50 gram roomboter
- 125 ml bouillon naar smaak, bijvoorbeeld kippen-, paddenstoelen- of groentebouillon
- 3 sjalotjes
- Enkele teentjes knoflook, naar smaak
- 250 gram paddenstoelen
- Verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano, basilicum of tijm
- Eventueel een handvol Cherrietomaatjes
Bereiding:
- Bak een paar gesnipperde sjalotjes met paddenstoeltjes. Een paar teentjes knoflook, peper en zout erbij en verse kruiden zoals bijvoorbeeld oregano, basilicum of tijm.
- Maak dan in een andere pan een roux van 50 gram boter en 50 gram Mama Langa meel.
- Voeg dan, al roerend, beetje bij beetje een bouillon toe tot een mooie ragout of saus, net hoe dik je hem zelf lekker vindt.
- Eventueel een handvol gehalveerde Cherrie tomaatjes even laten meebakken.
- Dan het paddenstoelen-uien mengsel bij de ragout doen en voorzichtig doorroeren.
- Serveer deze saus met een pasta of een mooi vers brood, een frisse groene salade en een goed glas witte wijn.
Eet smakelijk!
Tip:
Probeer het ook eens met een scheutje witte wijn door de ragout.