Glutenvrije pasta is eenvoudig te maken met Mama Langa meel
Zelf glutenvrije pasta maken is geweldig en heerlijk, maar veel mensen vinden het een tijdrovend en lastig klusje. Verse glutenvrije pasta van Mama Langa meel is juist heel snel en eenvoudig zelf te maken. Ingrediënten door elkaar mengen, even kneden en direct in 1 x door de spaghetti maker draaien.
De bruinere kleur doet misschien verwachten dat het erg volkoren smaakt, maar niets is minder waar. Het heeft een iets andere smaak dan gewone pasta, maar met een smaakvolle saus valt dit amper op. Het bevat wel veel meer voedingsstoffen dan witte tarwemeel pasta en daarbij is het rijk aan vezels. Heel goed voor je darmen dus!
Recept voor glutenvrije pasta
Ingrediënten:
- 125 gram Mama Langa meel (voor 2 personen)
- 1 ei
- 55 gram water
- Beetje zout voor bij het koken
Bereiding:
- Mama Langa meel, ei en water bij elkaar in een kom doen en mengen met een spatel tot een mals deeg. Dit gaat vrij snel, lang kneden hoeft niet.
- Een schone ondergrond eventueel even bestrooien met wat Mama Langa meel en daarop het deeg platmaken in een strook van een halve centimeter dik, en zo lang als het handzaam voor je is, bijvoorbeeld een centimeter of 10. Immers als je het door de spaghetti snijder haalt wordt het wel een keer zo lang. En zo breed als je prettig vindt om door de pastamachine te halen. Je kunt beginnen met een centimeter of 5.
- De randen even recht afsnijden met een mes, zodat alle slierten lang worden.
- Dan de strook direct door de spaghetti of tagliatelle snijder halen.
- De verse pasta slierten in kokend water met een beetje zout laten glijden en eventueel even voorzichtig lostrekken met een vork.
- De pasta enkele minuten koken.
- In het begin ruikt en smaakt de pasta nog een beetje nootachtig, maar op enig moment is dit weg en is de pasta gaar en klaar. Even blijven proeven dus.
- Schep er een paar lepels saus naar keuze over, beetje kaas erover raspen en eventueel wat pesto en smullen maar…