Probeer eens dit unieke glutenvrije brood met yoghurt
Dit glutenvrije brood is een heel gezond brood, boordevol vezels en voedingsstoffen. Het is namelijk gemaakt van Mama Langa meel in combinatie met yoghurt voor de smeuïgheid. Het is vooral ook heel lekker. Tevens is het hypoallergeen, als je het bijvoorbeeld met kokosyoghurt maakt, zo kan iedereen dus mee-eten.
Recept voor glutenvrij brood
Ingrediënten:
- 150 gram Mama Langa meel
- 100 gram amandelmeel
- 4 gram zout
- 16 gram bakpoeder (1 zakje)
- 250 gram Griekse yoghurt (5%)
- 3 eieren
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 180 graden, 170 graden bij hete lucht.
- Meel en zout met een vork (of deeghaken) mengen.
- Bakpoeder door het meel mengen.
- Dan de yoghurt en eieren toevoegen en met de vork (of deeghaken) goed roeren tot een dik beslag. Het is met de spatel handelbaar, maar wordt geen droog deeg.
- Het brood kan op een ovenpapier worden gebakken zonder vorm. Boetseer het hiertoe met de spatel (het is nog wat plakkerig) een beetje in de gewenste vorm. In een brood-, cake- of taartvorm kan natuurlijk ook.
- In de oven 35 - 40 minuten bakken op 180 graden, 170 graden bij heteluchtoven. Even met een dunne satéprikker checken of het yoghurtbrood gaar is en dan kan ie uit de oven. NB. als je het deeg opdeelt in twee kleinere broodjes kan een half uur ook al voldoende zijn, even in de gaten houden dus.
Eet smakelijk!
Tips:
Ook lekker met bijvoorbeeld zonnebloem- en pompoenpitten erdoor. En als je een feestelijker broodje wilt voor in het weekend of voor bij een soep, dan kun je er ook bijvoorbeeld stukjes half gedroogde tomaatjes of olijfjes door doen of net wat je lekker vindt.
Zie ook het recept van de kaas-uien broodjes.
Geïnspireerd op een recept van Carla van der Geer.