Vialanga LogoMama Langa Logo

Mama Langa's Koekjes

Zo maak je de lekkerste glutenvrije koekjes

Heerlijke vezelrijke en glutenvrije koekjes


Deze glutenvrije koekjes zijn heerlijk voor bij de thee of koffie èn ze zitten halfvol vezels. Mama Langa meel is immers rijk aan vezels. Deze glutenvrije koekjes zijn gemaakt met half Mama Langa meel en half glutenvrije bloem. Met dit glutenvrije koekjes basisrecept kun je eenvoudig allerlei variaties maken in glutenvrije koekjes, zoals kaneelkoekjes, chocolate chip cookies, net wat je zelf lekker vindt. Je kan ze ook samen maken met de hele familie, maak er bijvoorbeeld een gezellige bakmiddag van! 

Recept voor glutenvrije koekjes

Portie

Ongeveer 10 glutenvrije koekjes


Ingrediënten

- 45 gram Mama langa meel

- 40 gram glutenvrije zelfrijzend tarwebloem van Freee (selfrising white flour) gekocht bij AH.

- 50 gram zachte roomboter

- 40 gram witte basterd suiker

- 4 gram vanille bourbon

- 2 gram bakpoeder

- 3 eetlepels water

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden (160 graden hete lucht).

2. Mix alle ingrediënten door elkaar.

3. Maak bolletjes van circa 20 gram.

4. Leg de bolletjes op een bakpapier en druk ze een beetje plat, hou afstand want ze lopen uit.

5. Schuif de koekjes in de over voor 18 minuten.

6. Warm zijn ze lekker, maar even laten afkoelen kan ook, ze worden lekker bros.

Variaties

Er valt met dit recept eindeloos te variëren. Een paar voorbeelden:

- Hou je van wat zoeter, dan kun je ipv 40 gram suiker ook 70 gram gebruiken en/of de bolletjes even rollen in kristalsuiker, of alleen de bovenkant er even in leggen.
Als je de glutenvrije koekjes met meer suiker maakt in het beslag worden ze meer 'chewy', dus wat taaier. Gebruik je suiker rondom maakt dat een knapperig laagje.

- Met witte basterdsuiker worden de glutenvrije koekjes lichter, met bruine of donderbruine wat donkerder. Met kaneel erdoor nog donkerder. De bruine glutenvrije koekjes op de foto zijn gemaakt met 70 gram donderbruine basterdsuiker en een halve eetlepel kaneel. En ze zijn met de bovenkant even gedipt in kaneelsuiker. Deze zijn aan de buitenkant heel knapperig en van binnen lekker chewy.

- De lichtere glutenvrije koekjes zijn gemaakt met witte basterdsuiker. geheel volgens bovenstaand recept zijn de lichte glutenvrije koekjes op de foto. In de glutenvrije koekjes met de spikkeltjes zijn van hetzelfde recept, met stukjes pure chocolade erdoor (een kapotgeslagen stukje 70 procent cacao chocoladereep).

Schrijf je in en blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates, kortingscodes en meer! 
FB
InstaTwitterLI

Vialanga bvJachtlaan 7, 9301 KN Roden (Dr)
Nederland
+31 (0) 50 - 501 - 0250
info@mamalanga.nl

© Vialanga bv 2021
Retourneren
Algemene Voorwaarden
Privacy en cookies
Disclaimer
Klachten