Gezonde glutenvrije cake gemaakt met limoen
Deze limoencake is een glutenvrije cake met de gezonde eigenschappen van Mama Langa meel. De eenvoudig te maken cake is lekker zoals hij uit de oven komt. Wil je er echt een feestje van maken, dan geef je hem een mooie cape van limoenglazuur.
Het is de perfecte glutenvrije cake om samen met de familie de lente te vieren. Met de frisse en zoete smaak kun je lekker in het zonnetje genieten!
Recept voor glutenvrije cake
Ingrediënten:
Voor de cake:
- 200 gr Mama Langa meel
- 3 eieren
- 192 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 200 gr cocosyoghurt / Griekse yoghurt (6%)
- 100 gr zonnebloemolie
- 3 gr zout
- sap van halve groene limoen
- rasp van halve groene limoen
- 6 gr bakpoeder
Voor het glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 2-3 eetlepels limoensap
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden of 170 graden bij hete lucht.
- Eerst de eerste 6 ingrediënten mixen.
- Dan de limoensap en het bakpoeder erdoor mixen.
- In de bakvorm gieten.
- Circa 50-60 minuten op 180 graden bakken, 170 graden bij hete lucht.
- Als de bovenkant mooi bruin is even met satéprikker controleren of het gaar is.
- Uit de oven nemen en goed laten afkoelen.
- Ondertussen de poedersuiker en het limoensap mengen met een lepel tot een mooie glazuur.
- De glazuur over de afgekoelde cake laten lopen.
- Tenslotte de schil van een mooie groene (halve)limoen erover raspen.
En smullen maar.
Je kunt ook het glazuur eerst goed laten opstijven natuurlijk...😉.