Vialanga LogoMama Langa Logo

Mama Langa's Pannenkoeken

Zo maak je eenvoudig lekkere glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken maken was nog nooit zo makkelijk


Glutenvrije pannenkoeken van Mama Langa meel zijn heerlijke glutenvrije pannenkoeken die met het hele gezin gegeten kunnen worden, zonder uitzonderingen want ze zijn volledig hypoallergeen. Het zijn tevens erg gezonde pannenkoeken, want ze zijn rijk aan vezels, goede koolhydraten en veel andere voedingsstoffen zoals kalium. Ze vullen dus goed en je gevulde gevoel houdt ook lekker lang aan. Een perfecte glutenvrije pannenkoek dus.

Kortom, Mama Langa glutenvrije pannenkoeken zijn dus veel gezonder dan de lege koolhydraten van witte tarwebloem-pannenkoeken. Maar ze zijn vooral erg lekker en perfect voor kinderen (maar ook ouderen!) met voedselallergieën.

Recept voor glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten:

- 50 gram Mama Langa meel
- 100 gram/cl volle melk (of water)
- 1 ei (of 1 eetlepel appelmoes)
- Zout naar smaak


Bereiding:

1. Doe het Mama Langa meel, het ei, de melk en zout naar smaak in een kom en roer het goed door.
Let op! Mama Langa meel is door de kleine zetmeelkorrel (die zo goed verteerbaar is) super fijn en kan daardoor erg opstuiven als je het meel in een kom giet.
2. Warm een koekenpan goed door en doe hier wat bij iedere nieuwe pannenkoek wat boter of (kokos)olie in.
3. Als de pan goed heet is giet een laagje Mama Langa beslag in de pan en verspreid dit over de pan.
4. Zodra de pannenkoek aan de onderkant gaar is kun je hem gemakkelijk omdraaien.
5. Bak de pannenkoek in ongeveer 4 minuten aan beide kanten, of tot wanneer hij mooi bruin is (net als bij gewone pannenkoeken).


Belegtips:

De pannenkoeken zijn lekker met bijvoorbeeld stroop of aardbeienjam. Je kunt ook eerst wat spek in de pan bakken en dan het beslag erop gieten, en een paar plakjes kaas erop leggen als je hem hebt omgedraaid. Eerst wat vers stukjes fruit zoals appel of banaan in de pan leggen en daar het beslag overheen gieten is ook erg lekker.

Eet smakelijk!

Tips:

- Omdat Mama Langa meel iets bruiner is, zijn ook de pannenkoeken iets donkerder. Wil je ze toch liever iets lichter van kleur, dan kun je het beslag maken met half Mama Langa en half Cassavemeel, ook heel lekker.

- Als je een ei-allergie hebt dan kun je in plaats van ei ook een eetlepel appelmoes gebruiken.

- Als je een melkallergie hebt dan kun je ook water gebruiken, Mama Langa is van zichzelf al erg vol van smaak, dus zelfs met water is het erg lekker!

Schrijf je in en blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates, kortingscodes en meer! 
FB
InstaTwitterLI

Vialanga bvJachtlaan 7, 9301 KN Roden (Dr)
Nederland
+31 (0) 50 - 501 - 0250
info@mamalanga.nl

© Vialanga bv 2021
Retourneren
Algemene Voorwaarden
Privacy en cookies
Disclaimer
Klachten